En anderledes marked i Mercado de Hechiceria i La Paz

Åbn 11. låge i rejsejulekalenderen og oplev tørrede lamafostre, uglefjer og alverdens planter. Alt sammen på Heksenes Marked i Bolivias hovedstad La Paz.

Lykkebringende effekter

Er du ved at bygge nyt hus, så er det vigtigt at have et tørret lamafoster under fundamentet, for at beskytte huset. Det menes da også, at 99 % af alle bolivianere har har et lamafoster gravet ned under huset.

Vil du efterfølgende sikre dig huset mod indbrudstyve, skal du have fat i et boliviansk bæltedyr, der hænges op over døren som en noget alternativ form for tyverialarm.

Heksenes-Marked

Mercado de Hechicería (Heksenes Marked) i Bolivias hovedstad La Paz

Er du interesseret i at blive rig, skal du have fat i en tørret frø og er den gal med potensen, skal du bare købe et nøgent par i keramik.

Alt kan lade sig gøre med de effekter, der sælges på Heksenes Marked.

For de lokale

Det er tydeligt, at de lokale tager disse lykkebringende effekter alvorligt, mens mange turister måske trækker lidt på smilebåndet.

Heksenes-Marked-effekter

Et udsnit af de mange lykkebringende effekter på Heksenes Marked

Måske af samme grund ønsker de handlende ikke at blive fotograferet. Det kan dog godt gøres alligevel, men bør foretages yderst diskret.

Og selv om man ikke tror på effekten af tørrede frøer og bæltedyr, er det nu alligevel fascinerende at kigge på – og man kan jo ikke være helt sikker på, at et tørret lamafoster ikke bringer lykke. At man så nok ikke får det med igennem tolden, er en anden snak.

I det hele taget bør man da også behandle bolivianernes (over)tro med respekt. I den sidste ende tror vi jo ofte også på nogle ting, der kan virke direkte latterlige på folk fra andre kulturer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *