Hotel Intercontinental i Warszawa

Under den første låge i rejsejulekalenderen befinder der sig femstjernet luksushotel i Warszawa – til en pris, der faktisk er til at betale.

Warszawa – en billig hovedstad til en forlænget weekend

Som udgangspunkt i en forlænget weekend var jeg interesseret i et hotel med lidt luksus til en rimelig pris. Og samtidig måtte det godt være forholdsvis tæt på Danmark, så rejsen ikke blev så lang. Endelig skulle der ikke være alt for meget at se i byen, så der var tid til at slappe af – i stedet for at blive stresset over en masse seværdigheder, man burde besøge.

På baggrund af ønsket om en masse for få pengene, faldt valget på et østland – og her passede Polens hovedstad Warszawa perfekt i forhold til de andre ønsker.

Luksushotel til turistklassepris

Da warszawa lå fast, var det “bare” at finde et hotel. Her brugte jeg i første omgang online-rejsebureauet Expedia til at checke prisniveauet (der for de fleste 4-5 stjernede hoteller lå på 1.500-2.000 kr. for tre nætter).

Herefter brugte jeg brugeranmeldelserne på websitet Tripadvisor (som beskrevet i et tidligere blog-indlæg) til at finde Warszawas bedste hoteller.

Der var en lang række hoteller, som alle havde fået gode karakterer – standarden er åbenbart høj i Warszawa. Derfor var de ting som faciliteter og belligenhed, der blev afgørende.

Valget faldt på Hotel Intercontinental – først og fremmest på baggrund af ønsket om pool. Mange hoteller har pool, men kun ét har pool med udsigt over hele byen fra 43. etage!

Warszawa---pool

Udsigt fra Hotel Intercontinentals pool på 43. etage

Samtidig er hotellet centralt belligende tæt ved restauranter og shoppingmuligheder – og så er det næsten helt nyt. Endelig er prisen meget rimelig (kun lidt over 500 kr. for et dobbeltværelse i weekenden via hotellets egen website).

Hotellet har 326 værelser og suiter samt 75 “residence” suiter. Alle har god udsigt, men sørg alligevel for at bestille ét af dem med udsigt til Kulturpaladset.

Udover spa-faciliteter er der også tre restauranter og to barer – samt diverse konferencemuligheder. Vi prøvede den mexikanske restaurant “Frida” den ene aften – og maden var ganske udmærket.

Warszawa-udsigt

Udsigt ud over Warzawa fra hotelværelset på Hotel Intercontinental

En af de ting, jeg også faldt for i brugeranmeldelserne var lovprisningen af morgenmaden, der af alle blev beskrevet som fantastisk. Og den var helt sikkert også god.

I øvrigt er søndagsbrunchen udnævnt til Warszawas bedste flere år i træk. Desværre havde vi ikke tid til at prøve den.

Warszawa – få men interessante seværdigheder

Lad det være sagt med det samme – man tager ikke på kulturrejse til Warszawa (så er Krakow nok en mere oplagt mulighed).

Der er dog få ting i Warszawa, der er værd at se – hvor den gamle bydel nok er den mest interessante.

Warszawa-den-gamle-by

Warzawas gamle bydel

Men hvad byen ikke har i gamle seværdigheder, har den i gourmet-restauranter og shopping-centre – begge dele til priser, der giver julelys i øjnene på en dansker.

Det er derfor en by, der kan anbefales, hvis man først og fremmest ønsker en forlænget weekend med shopping og luksus til billige priser.

Vejen til Warszawa

Den nemmeste måde at komme til Warszawa på er at flyve. Flere flyselskaber har ruter dertil, så det er bare at søge efter de billigste billetter (vha. f.eks. Travelmarket eller Momondo). Ofte ligger priserne dog så tæt på hinanden, at det nærmere vil være et spørgsmål om afgangstider, der afgører valget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *