Hyggelige Bled i Slovenien

I dag skal vi en tur til Slovenien med rejsejulekalenderen. Måske ikke umiddelbart det mest oplagte rejseland, men bag låge nummer 13 gemmer der sig en hyggelig lille by beliggende i eventyragtige omgivelser.

Billedskøn beliggenhed

Starter man med at forestille sig en sø med en lille ø i midten, hvorpå der ligger en kirke. Lægger man dertil fyrtræsbeklædte bjerge med sne på toppen. Og slutter man så til sidst af med en slot højt beliggende på en bakke. Så har man omgivelserne for den slovenske alpeby Bled.

Byen Bled ligger godt 500 meter over havets overflade og er først og fremmest kendt for det milde, helbredende klima og det termiske søvand. Den store attraktion ligger dog efter min personlige mening i den fantastiske natur.

Bled-byen

Bled beliggende i fantastiske omgivelser

Overnatning

Til trods for de kun 5.476 indbyggere har byen alligevel en turistkapacitet på godt 4.000 senge – varierende fra fem-stjernede hoteller til mere ydmyge campingpladser.

Et af de fineste hoteller er det fem-stjernede Grand Hotel Toplice beliggende lige ud til søen. Her er en række wellness-faciliteter i form af bl.a. en pool med termisk vand, og i den mere kuriøse ende finder man finsk, tyrkisk og ikke mindst infrarød sauna. En overnatning med sø-udsigt koster mellem 1.450 og 1.650 kroner (afhængigt af sæsonen).

Nogenlunde de samme faciliteter finder man på det fire-stjernede Hotel Park, hvor prisen for det samme type værelse er på mellem 1.150 og 1.275 kroner.

I den anden ende af prisskalaen ligger Camping Bled, der dog helt sikkert også har sin charme. Campingpladsen ligger på den anden side af søen modsatte byen, men dog ikke længere væk, end det er i gåafstand.

Bled-camping

Camping Bled – beliggende i smukke omgivelser

Og omgivelserne fejler absolut ikke noget med høje bjerge til alle sider og søen tæt ved. Prisen er da også en lidt anden – mellem 64 og 86 kroner pr. person.

Bled-søen

Bled-søen er uden tvivl den største attraktion i området. Den er op til 2.120 meter lang, op til 1.380 meter bred og over 30 meter dyb visse steder.

Midt i søen ligger en ø med en lille, idyllisk kirke, der giver det hele et skær af eventyr. Den meste populære måde at komme dertil på, er at leje en robåd. Og selvom man ikke ligefrem er de eneste på søen, giver det en dejlig ro – samt ikke mindst mulighed for at betragte den flotte natur, der omgiver søen.

Bled-kirke

De eventyragtige kirke i Bled-søen

Bled-slottet

En anden oplagt attraktion er Bled-slottet, der er beliggende på en bakke højt over byen. Her kan man få en fantastisk udsigt over søen og de omkringliggende områder. Er man sulten, er der også en restaurant.

Det er muligt at køre derop, men det kræver tålmodighed (pga. de smalle veje). I stedet kan man gå – eller tage en hestevogn, hvis man er for doven (eller romantisk anlagt).

Bled-slot

Bled-slottet med den fantastiske udsigt over området

Bled om vinteren

Bled er også en oplagt vinter-destination. Eventyrbilledet bliver ikke ligefrem mindsket, når man ser den frosne sø og de sneklædte bjerge. Er man til skisport, er det også en mulighed – uden det dog ligefrem kan konkurrere med de store, alpine skisportsteder.

Bled er med sin beliggenhed i det nordvestlige Slovenien et oplagt stoppested på vej til eller fra de sydlige destinationer i Europa. Kommer man fra Kroatien, er det lige på vejen. Og går turen til Italien, er det helt sikkert omvejen værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *