Viñales i Cuba byder på enestående natur

Låge nummer seks åbner op til fantastisk, frodig natur dalen i Valle de Viñales på Cuba.

Valle de Viñales

Selve Viñales er en hyggelig, lille by, men det er dalen, der er en store attraktion i området. Her er jorden meget frugtbar, således at det er muligt at dyrke bl.a. tobak og maniok.

Vinales

Valle de Vinãles med de berømte motoges-kalkstensklipper

 

Det helt specielle er dog de op til 160 millioner gamle, såkaldte “mogotes”, en form for klippeformation af kalksten, der ellers kun findes i Malaysia. I kombination med de brune og grønne marker, giver det en fantastisk naturoplevelse.

Overnatning på Los Jazmines

Man kan overnatte i selve Viñales, men den bedste beliggenhed  har hotellet Los Jazmines lidt udenfor byen. Her kan man sidde på sin altan og nyde den utrolige udsigt over hele dalen. Det er da også tæt ved hotellet, at turbusserne fra Havana stopper – hvilket siger noget om udsigten.

Los-Jazmines

Til trods for den lyserøde farve, kan Los Jazmines varmt anbefales

Stå tidligt op og se skyformationerne ligge helt nede ved jorden, indtil solen langsomt får drevet dem væk. Eftermiddagen kan så evt. tilbringes ved poolen, mens aftensmaden bør spises et andet sted (f.eks. nede i byen) – for den er ikke særlig spændende.

Vinales-morgen

Morgenstemning i Viñales-dalen

På tur i dalen

Når man har nydt udsigten oppefra, bør man ikke snyde sig selv for en tur nede i selve dalen. Det er muligt at bestille en guidet tur, men vi valgte at gå derned selv – og det var en god beslutning.

Dernede mødte vi nemlig en af de lokale landmænd, som meget gerne ville vise os lidt rundt. Han kunne dog kun spansk, men med nogle enkelte gloser og tegnsprog forstod vi det meste.

Vi regnede med at de måske ville tage ti minutter, men han brugte flere timer på os. Og på intet tidspunkt bad han om penge – heller ikke da han inviterede os hjem til familien. De 10 euro, vi valgte at give ham, så da også ud til at falde i god jord. Ud over at det var mange penge for dem (og så lidt for os), gav den “hårde” valuta også familien mulighed for at købe nogle andre varer end ellers.

Vinales-rundtur

På rundtur i Viñales-dalen

Turen dertil

Som nævnt kan man tage en turbus fra Havana – men det yder bare ikke stedet ordentlig retfærdighed. Man bør have minimum en enkelt overnatning.

Hvis man har lejet bil, kan man naturligvis køre de 189 kilometer dertil selv. Men ellers går der også nogle glimrende busser fra Havana. Har man ikke et hotel i forvejen, kan man være sikker på, at der nok skal være masser af de lokale, som står klar ved bussen til at faldbyde deres små pensionater til én.

Men igen – brug de ekstra penge på Los Jazmines. Det er måske ikke så personligt som at bo privat hos en familie – men udsigten er fantastisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *