Til tops i Baiyoke Sky Tower i Bangkok

Den fjerde julekalenderlåge byder på Thailands højeste bygning – Baiyoke Sky Tower med en fantastiske udsigt over hovedstaden Bangkok.

Thailands højeste

Baiyoke Sky Tower er med sine 309 meter Thailands højeste. Det er i og for sig ikke noget særligt sammenlignet med f.eks. nabolandet Malaysias Twin Towers på 452 meter.

Men til forskel for sidstnævnte, er det faktisk muligt at komme op til toppen på 84. etage – og endda ud på en udsigtsplatform i fri luft, hvilket giver en helt anden fornemmelse af at være kommet højt op.

Når man skal op, kan vælge at tage trappen med de 2.060 trin (hvilket efter sigende tager lidt mere end en time) – eller man kan tage den lynhurtige elevator (der kun tager få minutter).

Baiyoke-udsigt

Udsigten fra 84. etage på Baiyoke Sky Tower

Et højt hotel

Baiyoke Sky Tower er først og fremmest et hotel. Her er der 660 værelser beliggende mellem 22. og 74. etage – alle udstyret med de sædvanlige faciliteter som TV, minibar, Internet osv. Ligeledes er der business center, pool (på 18. etage – det kunne ellers have været fedt, hvis den lå på toppen) osv. Alt sammen meget typisk for et hotel i Bangkok.

Prisen for en overnatning ligger på omkring 500 kroner – men hvis man kigger på Tripadvisor, får hotellet kun middelmådige anmeldelser. Så måske man i stedet skulle nøjes med at besøge tårnet for udsigtens skyld?

Tårnhøj buffet

Man kan vælge at nøjes med at betale de 200 bath (godt 30 kr.) det koster at besøge toppen med den fantastiske udsigt.

Men når man nu er kommet så højt op, bør man ikke snyde sig selv for den fantastiske buffet på 78. etage. Her bliver man budt på typiske asiatiske retter af de bedste råvarer – har man plads til mere, er der desuden en fantastisk dessert-afdeling. Og udsigten kan man jo ikke ligefrem klage over. Det bedste er dog prisen for denne luksus – ca. 45 kroner for frokost-buffet og 60 kroner for aften-buffet.

Baiyoke-udsigt-vej

Bangkoks vanvittige vejnet set fra Thailands højeste bygning

Solnedgang over Bangkok

En god idé vil være at ankomme mens det stadig er lyst. Så kan man besøge udsigtsområdet på 84. etage, inden man kaster sig over buffeten, mens solen går ned over byen.

Efterfølgende kan man så igen nyde Bangkoks lyshav fra toppen, inden man tager elevatoren ned og bevæger sig ud i byens natteliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *