Syv-stjernet luksus i Dubai

Når et hotel bliver vartegn for en by på linje med Eiffeltårnet i Paris og Frihedsgudinden i New York, er det uden tvivl noget særligt. Og det er verdens eneste syv-stjernede hotel Burj Al Arab i Dubai helt sikkert.

321 meter luksus

Hotellet ligger på en kunstig ø med privat strand og er udformet som et kæmpe 321 meter højt sejl. Overalt er der brugt de bedste (og derved også dyreste) materialer – her i blandt 8.000 kvadratmeter 22-karats bladguld og 30 forskellige typer marmor.

Burj Al Arab

Burj Al Arab – verdens eneste syv-stjernede hotel

Receptionen, der er indbygget i en enorm muslingeskal af guld, ligger i det 180 meter høje atrium. I lobbyen er der også et 42 meter højt springvand, der konstant skifter farve, ligesom der er kæmpe akvarier bygget op som tropiske koralrev.

Om dagen er hotellet helt hvidt, mens det om natten skifter farve via avanceret belysning.

En overnatning med det hele

Hvis man betaler for en overnatning, får man ikke kun en suite (almindelige værelser findes ikke). Allerede i lufthavnen bliver man hentet af en privat Rolls Royce, som følger én under hele opholdet. Og naturligvis følger der også en privat butler med.

Værelse på Burj Al Arab

Suite med 100 % luksus

De 202 værelser er alle udstyret med moderne bekvemligheder i form af bærbar computer, fax, printer, fladskærm (med 93 kanaler) og et kæmpe to-personers badekar. Alligevel er det sengen, der tager prisen som den største luksus med lilla ædelvelour. Så hvis man ikke får en god nattesøvn, er det i hvert fald ikke sengens skyld.

Restauranter i verdensklasse

Når sulten melder sig, kan man spise på én af hotellets seks gourmet-restauranter. Ønsker man en lidt speciel oplevelse, kan man vælge undervandsrestauranten Al Mahara – hvortil man er nødt til at sejle i hotellets ubåd. Men så er den også nomineret til en af verdens 10 bedste.

Al Mahara

Undervandsrestauranten Al Mahara

Er man mere til højder, kan man i stedet aflægge restauranten Al Muntaha et visit. Den eneste det kræver (udover en tyk tegnebog), er en tur med den lynhurtige elevator (seks meter pr. sekund) op i 200 meters højde. Men så får man også en fantastisk udsigt over hele Dubai med i prisen.

Al Muntaha

Restauranten Al Muntaha i 200 meters højde

Og prisen

Og så er der lige prisen. Kvalitet koster penge – og syv-stjernet kvalitet koster rigtig mange penge. En tilfældig dag i december kan en “standard”-suide fås for lige godt 7.000 kroner (f.eks. gennem Expedia) – men så følger der også middag med. Vil man rigtig flotte sig, snupper man et to-værelses suite til den beskedne pris af 21.000 kroner.

En forlænget weekend i december (tre nætter) med manden/konen/kæresten (eller hvem man nu ellers gerne vil have med), kan altså gøres for godt 21.000 kroner. Dertil skal så lægges to flybilletter med SAS (som flyver direkte) til ca. 5.000 kroner pr. person. Altså en samlet pris på godt og vel 30.000 kroner.

Men man kunne jo også bare vælge 10 dages drømmeferie på Seychellerne med Albatros Rejser i stedet. Så har man endda godt 5.000 kroner til at snolde for.

En mening om “Syv-stjernet luksus i Dubai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *