Se dit hotel lidt fra oven

I følge turistbrochuren ligger hotellet kun 200 meter fra stranden – men kan det nu også passe? Og hvordan er området omkring hotellet? Ønsker du at se det med egne øjne, så er Google Maps et nyttigt værktøj.

Billederne af hotellet ser sikkert fine ud, men det er jo ikke altid, at de afslører alt. Måske ligger hotellet lige ved siden af motorvejen, og det der kaldes stranden, er måske bare et lille, smalt område med sten. Her kan det være nyttigt at kigge lidt ud over rejsebrochurernes lovprisninger.

Som eksempel har jeg fundet et helt tilfældigt hotel fra My Travel (Riu Bravo på Mallorca), som der ikke engang er fotos af – men kun diverse facts om bl.a. afstanden til stranden. Nederst på siden står afdressen: “Misión de San Diego 4, 07610, Playa de Palma, Mallorca”, som jeg vil finde på Google Maps.

Find hotellet

I første omgang skriver jeg det hele ind i søgefeltet – hvilket ikke giver noget resultat. Sandsynligvis er der nogle af oplysningerne, som ikke er helt i overensstemmelse med Google Maps’. I stedet beholder jeg kun de mest nødvendige og søger på “Misión de San Diego 4, Mallorca” – hvilket giver et resultat.

Som udgangspunkt kommer der et kort frem, men i dette tilfælde er det mere interessant at se et satellitfoto – hvilket er muligt ved at trykke på knappen med teksten “Satellit” (eller “Hybrid” hvor kortet bliver lagt sammen med fotoet).

 

Google Maps - Mallorca

 

Sattelitfoto fra Google Maps

Ved at sammenligne med målestoksforholdet i venstre hjørne kan jeg se, at det nok er rigtigt at afstanden til stranden er ca. 200 meter – og den ser også forholdsvis stor ud. Vejen virker ikke så befærdet, og der er da også en del grønne træer. Så det er nok ikke så skidt et sted.

Se seværdighederne lidt fra oven

Google Maps kan naturligvis bruges til mange andre spændende ting – ikke mindst som inspiration til fremtidige rejsemål. Det er også muligt at se Verdens seværdigheder fra sin egen stol. Søg f.eks. på “Las Vegas”, hvor detaljeringsgraden er så fin, at man næsten kan læse nummerpladerne på bilerne.

Prøv også “Statue of Liberty, New York”, “Eiffel Tower, Paris” og “Copacabana, Rio de Janeiro” – og mærk rejsedrømmene blive vækket på en grå efterårsmandag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *