Flyv med Sterling – og betal for at få bagagen med

Først kom betalingen for mad. Så kom muligheden for at købe skrabelodder. Nu har Sterling fundet på endnu en ting, der får billetterne til at virke billigere: betaling for at medbringe bagage.

De fleste flyselskaber giver mulighed for at medbringe omkring 20-25 kg. bagage gratis – men ikke Sterling. Hvis du ønsker at tage bagage med på ferien, skal du betale ved kasse 1.

Vej din bagage før du bestiller billetterne

Priserne er på 25 kr. for ét styk bagage (op til 20 kg.) og 50 kr. for to styk (40 kg.). Det er vel at mærke, hvis du kender din behov allerede når du bestiller billetterne. Tropper du i stedet op i lufthavnen med din kuffert uden at have betalt på forhånd, er prisen steget til 50 kr.

Fortryder du mængden af bagage eller annullerer du flybilletten, udbetales beløbet ikke. I stedet sættes det ind på en såkaldt “Club Sterling”-konto, som du kan bruge næste gang, du skal flyve med Sterling (hvis du ellers har tænkt dig at gøre det igen).

Du skal dog lige ringe til Sterlings Call Center – og det er naturligvis heller ikke gratis. Et opkald koster et “gebyr” på 75 kr. Du skal altså annullere minimum fire styk bagage, før det kan betale sig.

Sterling

Flyv med Sterling – og betalt for at få bagagen med

Golftasker, musikinstrumenter og ski

Skal du have en golftaske med, bliver det først rigtig dyrt. Det koster dig 175 kr. Og skal et større musikinstrument indcheckes, må du af med 60 kr. pr. kg. Så tænk dig om en ekstra gang, inden du tager trommesættet med på ferie.

Ønsker du at medbringe andet “specialudstyr” (f.eks. klapvogn, ski, cykel eller dykkerudstyr), er prisen 175 kr. pr. styk.

Læs mere om Sterlings bagageregler på deres website.

Medbring det som håndbagage

Kan du komme under 10 kg. og få puttet det hele ned i en taske på under 56 x 45 x 25 cm, kan du tage bagagen med som håndbagage. Men der er jo bare lige problemet med de forbudte væsker. Så med mindre at du skal bo på et hotel, hvor der er alt fra tandpasta til hårshampoo, er det vist ikke rigtig en mulighed for de fleste personer.

Hvorfor?

Hvorfor skal man nu til at betale for bagage – noget der ellers altid har været gratis? Sterlings officielle forklaring er, at det er for at begrænse CO2-udledningen. Men mon ikke også økonomien spiller ind.

Tidligere har der været problemer med, at flyselskaberne ikke oplyste hele prisen for flybilletterne (inkl. skatter) før langt henne i booking-forløbet. Det er der nu lavet om på. I stedet har man så valgt at tilføje ekstraudgifter for diverse services, som de fleste alligevel har brug for. Men da der jo er nogle få, som rejser uden indchecket bagage, er det ikke en skjult afgift. Og så ser flybilletterne pludselig tilpas billige ud til, at de er konkurrencedygtige på et hårdt presset marked.

Min personlige mening: svindel og humbug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *