Verdens bedste hoteller – i følge Magasin

Man kan finde rejseinspiration mange steder – men Magasins julekatalog må siges at være et af de mere specielle. Her stormagasinet valgt ni hoteller, der er skiller sig ud fra mængden. Jeg har dykket lidt dybere ned i de enkelte hoteller og bl.a. fundet priser for et værelse (en enkelt overnatning for to personer fra 12. – 13. januer).

Park Hyatt, Tokyo, Japan

Filmen “Lost in Translation” med Bill Murray og Scarlett Johansson foregår på Park Hyatti Tokyo. Prisen for et værelse er på mellem 3.000 og 16.000 kr. Men så får man også en ultimativ, japansk hightech-oplevelse i en højde op til 52. etage.

Hyatt, Tokyo, Japan

Presidential Suite på Hyatt i Tokyo, Japan

Hotel Amour, Paris, Frankrig

Skal man forkæle manden/konen/kæresten med en romantisk tur til Paris, er Hotel Amouret godt valg. Her er ikke de typiske elektroniske luksusting som fladskærm, telefon og trådløst netværk – så der er mulighed for at være helt off-line. Til gengæld er der kunst på væggene, og antallet af værelser begrænser sig til 20 – alle indrettet af yngre kunstnere.

At hotellet er lidt for sig selv, bærer hjemmesiden også præg af. Ud over et stort logo er de eneste andre oplysninger et telefonnummer og en emailadresse. Priser er der ingen af – men mon ikke de er ret høje?

Nilaya Hotel, Goa, Indien

Navnet Goa rimer for de fleste på hippier. Men hvad angår Nilaya Hotel, er hip nok et mere rigtigt ord. Hotellet ligger lidt afsides, hvilket også gør at det har været et populært celebrity-gemmested for stjerner som Sean Connery, Mick Jagger og Kate Moss.

Et af de kun 11 værelser koster godt 3.700 kr. (i højsæsonen) – men så inkluderer det også morgenmad, en 3-4 retters middag, lufthavnstransport og wellness.

La Cayetana Boutique Hotel, Buenos Aires, Argentina

Vil man bo som herskabet gjorde det i Buenos Aires for et par hundrede år siden, skal man vælge La Cayetana Boutique Hotel fra 1820. Alle 11 værelser er indrettet i kolonistil med kunsthåndværk og antikke møbler – samt moderne bekvemligheder som aircondition og trådløst internet.

Prisen for et værelse ligger på mellem 700 og 1.000 kr. Men så indbefatter det også alt fra morgenmad til undervisning i spansk og tango.

Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest, Ungarn

Efter at have kigget på et par små hoteller, er vi med Four Seasons Hotel Gresham Palace i Budapest tilbage i den absolutte topklasse indenfor luksus. Udover den sædvanlige fem-stjernede indretning, kan hotellet også byde på en fantastisk udsigt over Donau samt de omfattende spa-muligheder, Budapest er kendt for.

Four Seasons Hotel Gresham Palace

Udsigt over Donau fra Four Seasons Hotel Gresham Palace i Budapest

Et værelse koster fra 2.500 kr. til 37.000 kr. pr. nat – med mulighed for klækkelige “pakke”-rabatter. Vælger man den dyreste løsning, får man 136 m2 luksus for de mange penge.

Hospes Hotel, Madrid, Spanien

Hospes Hoteli Madrid er endnu et hotel beliggende i en gammel bygning fra 1800-tallet. Hotellet ligger mellem tre kunstmuseer i verdensklasse, og er derfor et oplagt valg, hvis man interesserer sig for kunst. Og når man så kommer tilbage til hotellet, kan man passende nyde den omfattende spa-afdeling.

Priserne for et værelse er på mellem 1.400 kr. og 4.400 kr. Dertil skal der lægges udgifter til morgenmad (godt 200 kr. pr. person) samt evt. spa-behandlinger. Ønsker man transfer til og fra lufthavnen kan det også klares for godt 900 kr. hver vej – så må det da vist også være i en limousine!

Soneva Fushi & Six Senses Spa, Maldiverne

Fra storby-luksus bevæger vi os nu til Bounty-luksus. Maldiverne er i sig selv synonym med den ultimative luksusferie – og checker man ind på Soneva Fushi & Six Senses Spa, kan det nok ikke gøres meget bedre.

Soneva Fushi & Six Senses Spa, Maldiverne

Soneva Fushi & Six Senses – den ultimative luksus i Bounty-land

Hotellet ligger på den private ø Kunfunadhoo, og man bor i egen villa på stranden med privat tropisk have (visse af dem endda med pool). Eneste ulempe er nok prisen, der ligger på godt 6.000 kr. for en nat i den billigste villa. Vil man flotte sig ekstra meget, må man slippe lidt over 30.000 kr. for en junglehytte.

Icehotel, Jukkasjärvi, Sverige

Fra varme til kulde. Fra sol til is. 200 km nord for Polarcirklen ligger ishotellet Icehotel – udelukkende bygget af sne og is. En sæson varer fra starten af december til slutningen af april – derefter smelter hotellet væk. Og når en ny sæson skal til at starte, bygges hotellet op fra bunden igen.

Icehotel

Icehotel i Sverige – 200 km. nord for Polarcirklen

Prisen for en overnatning er på mellem 1.800 kr. og 4.300 kr. – men så er det også inkl. sovepose og varmt tøj.

Hudson Hotel, New York, USA

Med alle de billige flybilletter til New York, er der mulighed for at spendere lidt ekstra på hotellet. Og vil man bo helt særligt, er Hudson Hotel en mulighed. Alt er designet af Philippe Starck og stedet minder da også mere om en hip natklub end et hotel.

Værelser er lækre, men små. Til gengæld kan man hænge ud med New Yorks jetset på den store tagterrasse med udsigt over byens skyline. Og prisen for denne oplevelse: mellem 1.700 kr. og 3.200 kr. pr. nat.

Drømme er gratis

De fleste af ovenstående hoteller er nok i overkanten for et normalt budget. Enkelte af dem er dog til at betale – og resten har man da heldigvis lov til at drømme om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *