Oplev toppen af regnskoven med et Sky Trek i Costa Rica

I dagens julekalender skal vi op i de højere luftlag – nærmere betegnet på en såkaldt “Canopy Tour” mellem Santa Elenas trætoppe i Costa Rica.

Næsten som på en legeplads

De fleste kender nok svævebanerne, der findes på mange legepladser i Danmark. Her sidder man på et sæde eller holder fast i en pind, mens man glider langs en stålwire.

Det samme findes flere steder i Costa Rica – bl.a. i Santa Elena. Forskellen er bare, at her glider man imellem (og i visse tilfælde endda over) trækronerne. Af samme grund er sikkerheden da også en del højere.

Flere udbydere arrangerer “Canopy”-ture i området – men vores valg faldt på Sky Adventures på baggrund af deres gode ry (bl.a. omkring sikkerhed).

Sky Trek

En såkaldt “Sky Trek”-tur består af 11 kabler (med en samlet længde på godt tre kilometer), som man bliver spændt fast til. Herefter kaster man sig ud over kanten og glider til den næste platform – i op til 140 meters højde.

Sky-Trek

Fuld fart gennem skoven på et Sky Trek

Kablernes længde varierer fra 40 meter og op til 770 meter, og farten kan i visse tilfælde komme helt op på 60 kilometer i timen.

Det lyder skræmmende, og det kan da også være en ret så grænseoverskridende oplevelse at kaste sig ud i intetheden – kun holdt oppe af et kabel.

Men det er en helt ufarlige oplevelse, sikkerheden er i top, og inden turen starter, får man instruktioner i, hvordan man bremser mm. Så et Sky Trek er et helt ufarligt adrenalinkick.

Sky-Trek-sikkerhed

Sikkerheden er i top på et Sky Trek

Sky Walk

Et Sky Trek kan med fordel kombineres med det lidt mere stille og rolige Sky Walk.

Her går man rundt i regnskoven – bl.a. via udspændte broer, der giver et helt unikt indblik i livet i trætoppene. Noget man ellers ikke får, når man bevæger sig rundt ved jorden.

Er man interesseret, kan man også komme på en guidet tur.

Sky-Walk

Udsigt til trækronerne i et lidt mere roligt tempo på et Sky Walk

Priser

Et Sky Trek koster 44 dollars og Sky Walk 17 dollars. Der er rabat for børn og studerende. Og vælger man at kombinere disse to ting, kan man få det hele for i alt 50 dollars.

Det er ikke specielt billigt – men det alle pengene værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *